torsdag 10. desember 2009

Ting 13 Eigendefinerte søkjemotorar















Rollyo er ei teneste som let ein søkje på same tema på fleire nettstader samstundes. Vel sjølv ut kvar ein vil søkje.På den måten er det ein sjølv som bestemmer kvar ein får treff frå og ein kan
kvalitetsikre treffa ein får
Eg hoppa over dette punktet i kurset fordi eg hadde store problem med å kome inn. Prøvde igjen i kveld og har igjen hatt store problem, men eg kom meg inn tilslutt og oppretta ein konto(logga meg inn meg gmail-adressa) og kom inn på heimesida mi. Så gjekk eg inn på"dashboard " og og søkte under"Starter Search Engines", haka av "Books and Authors", søkte på Knut Hamsun og fekk 747 treff. Frå heimesida kan ein utforske andre søkjerullar under "explore". Sin eigen søkjerull kan ein lage ved å velje"Create Searchroll" . No gir eg opp. Eg har halde på med dette i fleire timar og får stadig vekk "no connection"og dei sidene eg får "connection" på tar det evig tid. Kan berre seie at eg har prøvd å setje meg inn i dette, men får det ikkje til i praksis. Synes ikkje det er fornuftig å prøve meir, men det irriterer meg at eg ikkje klarte å fullføre.
Eg gjekk inn på nokre av lenkene på kursbloggen , Bibliotek Rollyo No - Miljøvern og søkte på vindkraft. Fekk 5400 treff.
Så prøvde eg Bibliotek Rollyo No-Norske Leksikon. Søkte på Nobels fredspris og fekk 1170 treff.

Så prøvde eg http://www.zuula.com/. Zuula utfører søk på fleire søkjemotorar på ein gong som t.d Google, Yahoo, MSN.Eg søkte på barnelitteratur, fantasylitteratur for ungdom, historiske romanar m.m. og fekk mange treff på kvart søk. Dette gjekk fort. Farta her var litt annleis enn på Rollyo.

1 kommentar:

  1. Det er vel denne oppgåva det har vore mest frustrasjonar rundt så langt... Vi har alle streva med å kome nokon som helst veg i Rollyo. Vi er milde i bedømminga av denne oppgåva ;-)

    Du kom deg gjennom - og Ting 13 er notert!

    Hilde :-)

    SvarSlett